Idiot!

Jag har insett att jag följer en mycket dålig trend. Jag skriver bara inlägg när jag är arg eller irriterad på någon/något. 
Jag kommer inte att avvika från mönstret idag heller, men jag vill i alla fall att ni ska veta att jag är medveten om problemet även fast jag helt sonika väljer att ignorera det. 

Under den gågna veckan har jag haft ett alldeles för nära samarbete med en människa jag ogillar på gränsen till ringaktar. 

Nomineringen:
En människa utan respekt och empati. Som på ett onödigt och drygt sätt slösar andras tid och tålamod. Med en speciell förmåga att sätta sig och sina behov före alla andras. En snyltare och smaskare. En självgod jävel utan hyffs, takt och känsla. Befriad från talang och med en omättlig aptit för att förstöra andras goda humör!

Naturligtvis kan jag inte skriva ut hans namn utan att frångå god publicistisk sed. Men ack så jag skulle vilja!

Bloggungen

- Stackars Bloggungen
- Knappast har hon en stund att vila
- Ropar dom och hon får skriva
- Skriv genast nytt! Skriv genast nytt!

BLOGGUNGEN!!!

Hela dan får, hon arbeta,
hon får jobba
hon får streta
sudda, skriva, rätta, gramma(tik)
varje dag är det detsamma

http://se.youtube.com/watch?v=g-x6qTiERS8

Nej vadå? Har ni intrycket av att vi redan får prestationsångest av den här bloggen? Nej verkligen inte.....

:)

Ni måste komma ihåg att både jag och Kristin lever ytterst aktiva liv långt bortom den så kallade bloggosfären. Denna blogg existerar alltså som en bonus!

//Olov

Kallpratet

I mitt liv, på grund av de karriärsval jag gjort, har det varit något slags nödvändigt ont att lära sig illa kvickt. Kallpratet. Fan, numera är det inte äns särskilt kallt längre; den andre parten kan till och med få för sig att jag verkligen är intresserad och vill veta mer. Manipulerande ja, men det blir ju så trevligt och efter ett tag lurar man till och med sig själv och voilá, un situation victoire double (även känt som "win win situation" på svengelska)

Har du förresten tänkt på följande? Ja och nej är ju motsatsord. Men två av kallpratets mest populära uttryck som härstammar från orden ja och nej, dvs

- Närå-så-att....

och

- Jorå-så-att.....

...dom är inte motsatsord utan betyder egentligen exakt samma sak. (ungefär: "tre till meningar och sen har jag absolut inget mer att säga"). Var försvann motsatsen?

Godnatt!

//Olov

Elittänk, eq och spolande element

Mina föräldrar har alltid uppfostrat mig och mina syskon i en framåtsträvande anda. Barndomen kännetecknas av ett konstant pushande och uppmuntrande vid såväl läxbordet som fotbollsplanen. Ett heltidsjobb (vi är fyra syskon), som ändå föll väl ut och resulterade i fyra tämligen välartade och socialt funktionsdugliga individer. 
För min egen del har jag alltid varit relativt säker på att jag skulle göra karriär och förväntningarna hemifrån, därför höga. En sporre i allra högsta grad som fem år efter studenten började se rätt så rostig och väderbiten ut. 
– Herregud, jag är ju smart. När kommer succén?

Med jantelagen tätt i hälarna började det tidigare rätt så framträdande elittänket att naggas i kanten. 
– Jag kanske inte är så jävla smart som mina föräldrar alltid påstått ändå. Jag kanske rent av är en.. huhh.... medelmåtta.!

Kraftig kraggripning och in med ansökningshandlingar till högskolan. Galet nog kom jag in och fick i ett strålande brandtal av läraren veta att. ".. alla ni har alltid varit bäst i klassen. Här är ni alla medelmåttor.." 
Underbart.. tänkte jag... 

Som journaliststudent har jag däremot blivit beroende av en kvalité jag aldrig sett som särkilt god hos mig själv. 
– Förmågan att kallprata med vemsomhelst om vadsomhelst.   

En person i min systers omedelbara närhet berättade att som stockholmare lär man sig hålla en tom konversation igång i minst tio minuter. 
I helvete heller, tänkte jag, det är ju därför man skaffar blogg. För att slippa prata med någon, någonsin igen. 

Men resonemanget gick hem. Kanske finns det där en mer påtvingad artighetskultur som man här i norr helt eller delvis bortser från (nej, alla norrlänningarkänner inte varandra).

Jag erkänner dock att tekniken har en viktig samhällsfunktion och att utövarna(stockholmare och storstadsbor generellt) därmed besitter en viss talang (oklart hur stor, läs: indivirelaterad).

Vissa säger att det går att träna upp, jag säger det funkar, och går och lägger mig med sedvanlig prestationsångest och spolande element...

 

~ Kristin

 

Jag har ångest, alltså finns jag till

Absolut. Våra föräldrar och deras föräldrar är av en annan sort. Vi vägrar växa upp, även om vi innerst inne kanske ofta önskar att vi kunde göra det. De å andra sidan tillhörde generationer av människor som tog ett ansvar, dvs de tänkte inte bara på sig själva utan bildade familj och tog hand om den. Själv tar jag i princip bara ansvar när jag får betalt för det. Och bilda familj, ja gärna - men när? Och hur? - shit, jag har är alldeles för allmänbildad inom psykologi och sånt för att inse att minsta misstag när kidsen växer upp och de blir psykopater, gängmedlemmar eller ännu värre, losers.

Eller gör vi det till ett större problem än det är, Kristin? Nu har vi bara nått lite drygt halvvägs genom januari, det har varit cribs weekend på MTV och iallafall jag har inte äns lyckats prestera en helgfylla. (jag är dålig på sånt - jag lyckas bara bli riktigt full några enstaka gånger per år). Man kan bli cyniker för mindre.

80-talister presterar. Och när vi inte gör det får vi ångest. Problemet med vår högpresterande generation är dels att vi sällan ser vad vi presterat - så vi har konstant lite ångest. Och dels är det kanske att vi lyckats med något tidigare generationer inte klarat av. De har alla tittat på sina egna föräldrar och tänkt - jag ska inte bli en sån. Sen blev de det ändå. Men vi lyckades. Vi blev inte som dom... och nu.. ja, nu börjar vi ju ifrågasätta hur bra det egentligen var. Snacka om att älska ångest!

Mitt dygn är så gott som vänt, men nu ska jag sova!

//Olov

ps. Nåt helt annat. Glöm Perez. What Would Tyler Durden Do? http://www.wwtdd.com

Om anonyma kommentarer...

- Ingen gillar en fegis...

~ Kristin

Highcurrage

Jag har börjat nära en orolig känsla - att jag aldrig kommer att bli vuxen. Inte på det eleganta sätt våra föräldrar en gång blev. Jag förundras dagligen över hur människor har råd att köpa hus, bil, hund och samtidigt på något märkligt sätt ändå finner tid, plats och pengar att uppfostra två, tre ungar på! Allt är naturligtvis en fråga om sunda prioriteringar (och i vissa fall tillräckligt mycket socialbidrag) Men jag kan ändå inte låta bli att förundras över hur en del, faktiskt, mot alla odds lyckas - kammar hem storkovan - vinner jackpot - lever lyckliga i alla sina dagar! 
Eller gör något det längre?
Kanske är det inte så mycket att folk var lyckligare förr, utan att man varken krävde lika mycket eller i lika stor utsträckning? Man visste inte lika mycket om andras liv och hade således inte lika många förväntningar eller lika mycket att avundas. Grannfejderna var värre men avunden kontrollerbar. De såg inte en grönare gräsmatta bakom varje häck eller letade lika intensivt efter den perfekta karriären och det ultimata livet. Man var lycklig för att man inte visste hur mycket bättre man kunde ha det. För det man inte vet mår man ju heller inte dåligt av. Gör egentligen "cribs" någon lyckligare?
Högmod torde vara vår genarations främsta dödssynd och risken finns att många kommer att ta sin fåfänga med i graven - i brist på någon att dela sin ofullkomlighet med... 

Eller vad tror du Olov?


//Kristin (filosof och deltidscyniker)  

Vända på dygnet

Klockan är 04:00, det är söndag, dag 1. Har jag fortfarande den diciplin som krävs för att vända dygn?

På tisdag måste det vara färdigvänt.

De sena TV-programmen. Den korta listan på folk som hänger på Facebook. Och tröttheten. Ack tröttheten.

Nåväl, det är bäst jag avslutar detta korta inlägg nu för jag känner att jag börjar blanda ihop orden.

Hej.

//Olov

Protokoll: Redaktionsmöte torsdag 22:00

Clear Chat History
9:52pm Olov

Bäste bloggvän!

9:53pm Kristin

var hälsad!

jag misslyckades kapitalt med länkarna

9:53pm Olov

Det är helt klart pillrigt.

9:53pm Kristin

how to?

9:55pm Olov

Ärligt talat. Ingen aning, vissa länkar blev klickbara av sig självt, andra fungerade inte alls. Till sist plockade jag fram mina gamla webprogrammerings-kunskaper från 1996 (det hette "hemsida" då)

det blev inte så bra... men som sagt, insidan insidan insidan

9:57pm Kristin

haha

9:59pm Olov

Vi borde ha ett måndagsmöte för vår blogg sen. Där vi kan diskutera huruvida vi är på rätt inriktning, känsla, stil etc. samt dricka kaffe och äta kanelbullar

10:00pm Kristin

absolut! hämta du mig eller skall det ske från redaktion till redaktion - skåla i skärmen liksom

du borde väl ha ett privatjet vid det här laget?

10:01pm Olov

Helst skulle jag vilja faxa. Faxen är teknologi från åttionittiotalet som jag gärna vill se komma tillbaka. ska nog skriva nåt om det sen.

Absolut, men det är på service just nu. men f.o.m maj borde vi kunna ha våra möten i Nice eller på Maderia

10:02pm Kristin

trevligt. än så länge har mina kontakter inom flyget inte gett så mycket avkastning

10:04pm Olov

Hm.. jag känner till problemet.

10:06pm Kristin

har du msn?

10:07pm Olov

Ja, med den gamla Emailadressen [email protected] nej! jag heter inte Joel i förnamn! Har du någonsin träffat någon indström, eller? eller ja, det är iallafall så missförståndet brukade gå.. back in 1997 (det hette "E-brev" då)

RESTEN ÄR TYVÄRR EJ TILLGÄNGLIG FÖR ALLMÄNHETEN DÅ DEN INNEHÅLLER DETALJER OM DENNA BLOGGS FRAMTID!!

 


Vuxenitetsnivån

Kristin, en snabb fråga. Hur vuxen känner du dig?

Ibland känner jag mig rätt vuxen. Jag pensionssparar ju. Men å andra sidan verkar alla kompisar i min ålder ha hunnit längre. De köper hus och skaffar barn osv. 

//Olov

Länkarna?

Nere till höger. 

Allers förlag, MåBra och Spray date? 

Är det du Kristin som lagt in de länkarna eller kom de med mallen?

//Olov

Manga och manga manga fler..

Ja, med de flesta av barndomens illusioner sedan länge spruckna kan man faktiskt kosta på sig att undra hur hett det egentligen är att växa upp. 

Jag skulle vilja ge en eloge till min barndoms favoritmanga!

Starzinger - Den ultimata rymdmonsterserien! - http://www.youtube.com/watch?v=O1-ksCgQcF8

Silver fang - Den lilla hunden med det stora hjärtat som kämpar mot den läskiga björnen Aka Kabotto. Mycket döda och ännu mer sensmoral - http://www.youtube.com/watch?v=8DfCFAHfL0M

Rai Grottpojken - Dinosarier, kärlek, trikåer. Den här serien har allt! http://www.youtube.com/watch?v=qdN5hhbZ2I0


//Kristin

P.s. Bruno - Fantastisk! D.s 




Det riktigt genuina?

Kristin - inom en snar framtid, när den här bloggen är den mest populära i Skandinavien, när den översatts till 14 språk och vi båda har en varsin redaktion som skriver våra inlägg - då kan vi ta betalt för att berätta vad denna fantastiska fotokurserbjudande butik heter.

Men tills dess håller vi tyst.

Du minns att vi pratade igår om hur saker som upplevts genuina under ens uppväxt plötsligt får sprickor i fasaden? Anledningen var min fasansfulla upptäckt att Ghostbusters-låten är snodd (!!!).

http://www.youtube.com/watch?v=MMSFX1Vb3xQ

http://www.youtube.com/watch?v=g4uxIo4t7xM

http://en.wikipedia.org/wiki/I_Want_a_New_Drug

Och ja, det resulterade i en hel del förlorad sömn inatt, men idag har en naturlig följdfråga formats; vad kommer fortsätta vara genuint och äkta även i framtiden? Naturligtvis du, jag och Bruno K Öijer (http://www.youtube.com/watch?v=l7N3wA7ItKQ) men vad mer? Tjuren Ferdinand? OLW knarkiga 90-talsreklamer? Glädjen i att poka? 

Eh...  eller nobelpriset? 

ps. Vi borde lära oss lite mer om det tekniska bakom att bloggningen. Våra (mitt) inlägg ser ut som skräp än så länge. Men.. substans före yta!


//Olov

Iso

Min vän har nyligen köpt en digitalkamera. Efter köpet var hon mycket nöjd med personalen, som på ett tillfredsställande sätt svarat på alla frågor och sedan också erbjöd henne att gå en fotokurs under dag. Detta till fantasipriset av tvåhundra kronor. 
– Man få lära sig iso och allt, säger hon.
– Fan, va schysst, svarar jag. 
Vi går tysta sida vid sida i några meter.
– Så, alltså, vad är iso då? frågar jag.
– Ingen aning, replikerar hon. 



Det mest upprörande...

... är kanske inte så mycket att människor beställer saker som inte finns på menyn, eller att personalen sedan mot förmodan levererar denna icke existerande maträtt. Det är att någon därute faktiskt fortfarande beställer kebablåda! 
Det finns kebabrullar, kebabtallrikar och möjligen någon tveksam kebabbit. Men kebablåda?

Jag har själv aldrig varit så mycket för kebab. 



Kebablådan


Igår hörde jag en gubbe beställa en "kebablåda". När han sen fick sin beställning hade man naturligtvis missuppfattat den eftersom det inte finns nån "låda" på menyn. Hans reaktion var dock bara ett glatt förvånat "nämen oj blev det en rulle?"
Vad upprör mest? Användandet av det absurda uttrycket "kebablåda" eller den slappa laissez-faire-attityden när beställningen blivit fel?

//Olov

Rädda lejon

Två rädda lejon, ett blir plötsligt modigt, nu är det bara ett rä.... lejon kvar!

Kristin, vad skulle du sagt?

//Olov

Välkommen till vår nya blogg!

 


RSS 2.0